„Culesul de mere” – campanie de furat telefoane
Pentru că şi metodele de a ,,agăţa” telefoane trebuie să poarte nişte nume proprii bine definite, de curând a fost lansat ,,Culesul de mere”.
V-aţi întrebat vreodată cum se întâmplă că cele mai multe telefoane furate sunt iPhone-uri sau eventual smartphone-uri cu o valoare evidentă pe piaţa produselor la mâna a doua? Răspunsul e cât se poate de simplu. Există o metodologie în spate, ba chiar mai multe.
Printre aceste metode, există una care poartă numele de Apple Picking sau ,,Culesul de mere”. O referinţă clară la terminalele marcate cu mărul muşcat, această metodă a devenit foarte populară în ultimele luni în New York şi Saint Louis. Partea de filaj se realizează prin abordarea unei persoane pe stradă pentru a o întreba cât e ceasul. Pentru că foarte mulţi îşi folosesc ceasul de la telefon, gestul involuntar implică scoaterea telefonului din buzunar pentru a obţine respectiva informaţie, moment în care i-aţi oferit hoţului toate informaţiile de care are nevoie vizavi de ce urmează să facă. Astfel poate lua decizia dacă merită să insiste pe o anumită persoană sau poate să treacă la alta cu un smartphone mai valoros. Cu un iPhone 5S sau Samsung Galaxy Note 3 în buzunar sunteţi victime sigure. Nici măcar nu trebuie să apeleze la nişte metode foarte creative pentru execuţia furtului în sine. E suficient să vi-l smulgă din mână şi să o ia la fugă.
Deşi la ora actuală devine din ce în ce mai dezavantajos să furi un iDevice deoarece poate fi blocat de la distanţă cu Find My iPhone şi nu mai poate fi folosit nici după ce este reinstalat, din cauza unui sistem de blocare a activării, probabil va mai dura un pic până vor afla toţi hoţii. În definitiv, este doar o chestiune de timp până când se vor orienta de la ,,Culesul de mere” către Culesul de Galaxy. Veţi mai spune cât e ceasul trecătorilor de acum înainte?